Hunderiet i Oskarshamn

Erbjuder friskvård & rehab, Klipp & Trim, Kurser & privatträ...

Read more

Book

Friskvård/Massage/Fysträning för hund

Friskvårdskontroll utan behandling

Enbart friskvårdskontroll. En genomgång/palpation av hela hundens kropp och av hundens rörelseapparat, här kan vi i ett tidigt skede upptäcka avvikelser som vi kan behandla i tid innan det blir till ett större problem och i värsta fall en skada. Detta är bra att göra både innan, under och efter en eventuell tävlings/jaktsäsong och såklart även för sällskapshunden. Flera besök kan behövas om vi hittar åkommor som behöver behandlas. Ingen behandling vid detta tillfälle utan återbesök behöver då bokas, för tex laser, massage, träningsupplägg.

Book

Friskvårdskontroll/Rehab-nybesök

Friskvårdskontroll/smärtutredning/rehaupplägg inkl. massage och Laser eller mikroström vid behov. Vi gör en rörelse och funktionsanalys av hundens rörelseapparat, palpation av hela hunden, kontroll av muskler och leder, här kan vi i ett tidigt skede upptäcka avvikelser som vi kan behandla i tid innan det blir till ett större problem och i värsta fall en skada. Detta kan vara bra att göra både innan och efter en eventuell tävlings/jaktsäsong och såklart även för sällskapshunden, i besöket ingår även hemgångsråd/övningar anpassade till det som har upptäckts under analyser och behandling.

Book

Friskvårdsmassage 30min

Helkroppsmassage av liten hund upp till 10kg, eller halvkroppsmassage för större hund där ett speciellt parti behöver massage, passar om du bara vill ge din hund en skön stund eller har en hund som har spänningar/skador muskulärt som behöver mjukas upp, detta är att likna vid en djupgående idrottsmassage passar alla friska hundar. Massagen anpassas efter individ och vi kan använda både händer och/eller Thumper.

Book

Friskvårdsmassage 45-60min

Helkroppsmassage av mellan-stor hund storlek 10kg och uppåt, passar om du bara vill ge din hund en skön stund eller har en hund som har spänningar/skador muskulärt som behöver mjukas upp, detta är att likna vid en djupgående idrottsmassage. Massagen anpassas efter individ och vi kan använda både händer och/eller Thumper

Book

Laserbehandling 30min

Engångsbesök 350kr det går även att köpa följande 1500kr 5ggr eller 2500kr 10ggr Betalas vid första besöket. Det rekommenderas att du först bokar en friskvårdskontroll innan laserbehandling påbörjas.

Book

Laserbehandling av sår 15min

Laserbehandling av mindre sårskada tex operationssår, skadad trampdyna, skrapsår, hotspot mm. Lasern påskyndar läkningen och minskar uppkomsten av ärrvävnad.

Book

Laserbehandling för dig med 5 & 10 kort

Här bokar du som redan köpt ett 5 eller 10 kort

Book

Lymfmassage 30min

Lymfmassage för liten hund upp till ca 15kg.

Book

Lymfmassage 45-60min

Lymfmassage för hund över ca 15kg

Book

Återbesök friskvård/Rehab inom 3 månader

Återbesök rehab eller friskvård, måste bokas inom 3 månader från ditt föregående besök, annars räknas din bokning som "nybesök" Behandling med massage, mikroström, laser efter behov och individ. Hemgångsråd med individanpassade övningar vid behov.

Book

Katter

Klipp av katt, helkroppsklippning

Helkroppsklippning med maskin av katt, huvud och delar av benens päls brukar lämnas kvar, katten måste vara hanterbar och hållhjälp av matte eller husse kan behövas.

Book

Kloklippning katt

Kloklippning av katt, hållhjälp av matte eller husse kan behövas. Katten måste vara hanterbar.

Book

Putsning eller borttagning av enstaka tovor

Puts av delar av pälsen eller borttagning av enstaka tovor, katten måste vara hanterbar och hållhjälp av matte eller husse kan behövas.

Book

Privatträning

Privatträning aktivering

Vill du ha en massa bra tips på hur du kan aktivera och berika din hunds vardag så passar denna träning för dig. Medtag mycket smaskigt godis som din hund gillar.

Book

Privatträning allmän/vardagslydnad

Privatträning efter ditt eget önskemål och behov. Det kan tex handla om gå fint i koppel, inkallning eller lägga en bra grund med valp/unghund osv. Skriv gärna eller ring så diskuterar vi fram vad vi ska fokusera på.

Book

Privatträning balansboll

Vi går igenom grunderna i balansbollsträning, Individanpassat efter just din hund. Du kommer få råd och tips på passande övningar och vilka bollar som passar just er.

Book

Privatträning hundmöten 1:a tillfället

Hundmöten är det som flest hundägare söker hjälp med detta 1:a tillfället träffas vi här på Hunderiet och går igenom och analyserar just era bekymmer och funderingar och lägger upp en första individanpassad plan, tillfället efter så träffas vi på annan plats och tränar där vi förväntar oss att få en del möten.

Book

Privatträning hundmöten 2:a och ev efterföljande träffar

Detta tillfälle bokas efter att vi träffats första gången för fortsatt träning.

Book

Privatträning personspår

För dig som vill lära dig grunderna i personspår i aktiveringssyfte. Jag återkommer om var vi träffas, vanligtvis i skogsmiljö beroende på årstid och eventuell jaktsäsong. Du behöver ha sele eller brett halsband, och en riktig smaskig belöning med dig, spårlina och snitslar får du låna av mig. Betalaning via swish.

Book

Privatträning rallylydnad

Vi går igenom grunderna i Rallylydnadens nybörjarklass eller fortsättningsklass, flera träffar kommer behövas om du är helt nybörjare, passar även om du bara vill finslipa på några enskilda moment i någon av de två första klasserna. Vi träffas hemma hos mig på Hökvägen 14 den första gången. Betalning via swish eller kort. Medtag koppel och halsband på hunden och en massa smaskig belöning, gärna någon favoritleksak också.

Book

Pälsvård/vardagsklippning

Bad korthårig XL-hund

Bad och fön av släthårig/korthårig hund över 35kg

Book

Bad liten korthårig hund

Bad och fön av slät/korthårig hund max 10kg

Book

Bad mellanstor korthårig hund

Bad och fön av mellanstor slät/korthårig hund max 20kg

Book

Bad och Pälsunderhåll liten hund

I detta ingår Borstning/kamning djuprengörande bad och fön. För hundar med medium/lång päls Max 10kg Hunden ska vara tovfri. Tex tex. pomeranian. Vid fällperiod boka istället Underull/Urfällningsbehandling

Book

Bad och Pälsunderhåll mellan hund

I detta ingår borstning/kamning, djuprengörande bad och fön. För hundar med medium/lång päls. Max 25kg Hunden ska vara tovfri. Vid fällperiod boka istället Underull/Urfällningsbehandling.

Book

Bad och Pälsunderhåll stor hund

I detta ingår borstning/kamning djuprengörande bad och fön. För hundar med lång/medium päls. Max 35kg Hunden ska vara tovfri. Vid fällperiod boka istället Underull/Urfällningsbehandling.

Book

Bad och pälsunderhåll XL-hund

I detta ingår borstning/kamning djuprengörande bad och fön. För hundar med lång/medium päls. Hund över 35kg Hunden ska vara tovfri. Vid fällperiod boka istället Underull/Urfällningsbehandling.

Book

Bad stor korthårig hund

Bad och fön av slät/korthårig hund Max 35kg

Book

Kloklippning

Book

Kloklippning och puts av tassar

puts av päls på och under tassar och kloklippning

Book

Lilla spapaketet liten hund

I detta ingår putsning av päls (ej helklippning) borstning/kamning djuprengörande bad och fön. OBS Tovfri hund. Max 10kg

Book

Lilla spapaketet mellan hund

I detta ingår putsning av päls(ej helklippning) borstning/kamning, djuprengörande bad och fön. OBS Tovfri hund Max 25kg

Book

Lilla spapaketet stor & XL hund

I detta ingår putsning av päls(ej helklippning)borstning/kamning, djuprengörande bad och fön OBS Tovfri hund. Hund över 25kg

Book

Putsning liten hund

Putsning Huvud tassar rumpa, perfekt mellan klippningarna. Max 10kg Hunden ska vid besöket vara nybadad torr och tovfri

Book

Putsning mellan hund

Putsning Huvud tassar rumpa, perfekt mellan klippningarna. Max 25kg Hunden ska innan besöket vara nybadad torr och tovfri vid besöket

Book

Putsning stor & XL hund

Putsning Huvud tassar rumpa, perfekt mellan klippningarna, Hund över 25kg hunden ska vara nybadad, torr och tovfri vid besöket

Book

Stora spapaketet liten hund

I detta ingår helklippning, borstning/kamning djuprengörande bad och fön. Hund Max 10kg

Book

Stora spapaketet mellan hund

I detta ingår helklippning, borstning/kamning, djuprengörande bad och fön. Hund max 25kg

Book

Stora spapaketet stor hund

I detta ingår helklippning, borstning/kamning, djuprengörande bad och fön. Hund max 35kg

Book

Stora spapaketet XL-hund

Bad, fön och helklippning av XL-hund över 35kg

Book

Tovutredning

Tovutredning, vid mycket tovig päls och om ni vill behålla pälsen, vid för svåra tovor kan en nedrakning behövas för att börja om på nytt med att hålla efter hundens päls,men detta görs enbart efter diskussion med dig som ägare och för att bespara hunden obehaget med att reda ut tovorna.

Book

Valpklippning liten hund

I detta ingår helklippning av valp av liten storlek(vuxen) tex malteser, shihtzu, Yorkshire, dvärgpudel och små blandraser. Vi vänjer valpen att bli hanterad och bygga bra grund för framtiden med att hanteras av främmande person i okänd miljö med positiva belöningar och på valpens villkor så klippningen kanske inte blir fullständig, beroende på hunden, men målet är att valpen ska gå härifrån med en bra känsla. Gäller upp till 7 månaders ålder

Book

Valpklippning mellan hund

I detta ingår helklippning av valp av mellan storlek(vuxen) tex mellanpudel, perro, lagotto, wheaten och mellanstora blandraser(tex cockerpoo, cavapoo)Vi vänjer valpen att bli hanterad och bygga bra grund för framtiden med att hanteras av främmande person i okänd miljö med positiva belöningar och på valpens villkor så klippningen kanske inte blir fullständig, beroende på hunden, men målet är att valpen ska gå härifrån med en bra känsla. Gäller upp till 7 månaders ålder

Book

Valpklippning stor hund

I detta ingår helklippning av valp av stor storlek(vuxen) tex storpudel, stora blandraser(tex labradoodle). Vi vänjer valpen att bli hanterad och bygga bra grund för framtiden med att hanteras av främmande person i okänd miljö med positiva belöningar och på valpens villkor så klippningen kanske inte blir fullständig, beroende på hunden, men målet är att valpen ska gå härifrån med en bra känsla. Gäller upp till 7 månaders ålder

Book

Valpträning

Vi tränar på ny miljö, hantering, provar på olika saker klipp, bad, fön för tränings skull med positiva belöningar, ta gärna med valpens favoritgodis, mjukost, köttbullar, korv osv.

Book

Vardagsklippning hund XL

Helklippning av hund över 35kg

Book

Vardagsklippning liten hund

liten hund avser tex lhasa apso shihtzu bichon havanais, små blandraser max 10kg osv. Hunden ska vara nybadad, torr och tovfri.

Book

Vardagsklippning mellan hund

mellanstor hund avser tex pumi, lagotto, mellanpudel, wheatenterrier, mellanstora blandraser Max 25kg Hunden ska vara nybadad,torr och tovfri

Book

Vardagsklippning stor hund

Med stor hund avses storpudel, retriver, stora blandraser som labradoodle, goldendoodle osv Hunden ska vara nybadad och tovfri. Max 35kg

Book

Öron tvätt och plock

Borttagning av öronhår i hörselgången och tvätt av öron

Book

Öronplock

Borttagning av päls i hörselgången

Book

Örontvätt

Book

Tandbehandling

Intensivbehandling reducering plack/tandsten

Intensivbehandling här börjar vi jobba med att ta bort tandsten och plack, vi borstar med tandborsten, pillar och putsar sen försiktigt bort plack och tandsten, beroende på hur mycket tandsten din hund har så kan flera tillfällen behövas innan man går över till underhållsbehandling. Din hund måste vara hanterbar och inte ha tendenser till att bitas, den måste tillåta att vi är i munnen och jobbar. Är du osäker boka då först ett prova på tillfälle. Om vi ser att det finns inflammation, början till tandlossning eller att det är för mycket tandsten kommer vi skicka er vidare till veterinär för en mer djupgående rengöring och undersökning. Cleany teeth är en ultraljudstandborste som reducerar och förebygger tandsten och plack , den reducerar även bakterier i munnen. Den varken låter eller vibrerar och din hund är vaken under hela behandlingen. OBS!! Detta är ett komplement till regelbundna tandkontroller hos veterinär. Vi ställer inga veterinära diagnoser och vi inte kan avgöra mer än vi kan se med blotta ögat eller se vad som gömmer sig "under" tänderna, be alltid en veterinär kika i din hunds mun tex vid den årliga vaccinationen.

Book

Prova på Tandbehandling

Prova på- Här får hunden prova tandborsten och vi ser om det är möjligt att utföra en behandling på din hund. Vi tittar på hundens tänder/tandkött/mun och avgör om vi kan ta bort tandsten och vilken fortsatt behandling som behövs eller om ni behöver uppsöka veterinär istället. Din hund måste vara hanterbar och finna sig i att man är i munnen och jobbar, den får inte ha tendenser till att bitas.

Book

Underhållsborstning tänder

Underhållsborstning här kommer man tillbaka med 8-12 veckors mellanrum för att underhålla och förebygga att tandstenen kommer tillbaka, det här är för hundar som genomgått tandsanering hos veterinär eller intensivbehandling mot tandsten hos oss eller hundar som inte har utvecklat tandsten än. Desto noggrannare du är hemma med att borsta tänderna desto längre mellan gångerna kan man ha här, det är olika från hund till hund hur snabbt tandsten och plack kommer tillbaka. Underhållsborstning kan bokas som tillval i samband med övriga pälsvårdstjänster. OBS!! Detta är ett komplement till regelbundna tandkontroller hos veterinär. Vi ställer inga veterinära diagnoser och vi inte kan avgöra mer än vi kan se med blotta ögat eller se vad som gömmer sig "under" tänderna, misstänker vi tandlossning, inflammation eller skador så hänvisar vi omgående vidare till veterinär där en mer ingående kontroll, rengöring under narkos och röntgen görs, be alltid din veterinär kika i din hunds mun tex vid den årliga vaccinationen.

Book

Trimning

Trimning liten/mellan hund

Trimning av små/mellan trimraser tex jackrussel, borderterrier, tax Hunden ska vara obadad sen 3-4veckor.

Book

Valptrimning

I detta ingår trimning/plockning av valp och att vänja valpen att bli hanterad och bygga bra grund för framtiden med att hanteras av främmande person i okänd miljö med positiva belöningar och på valpens villkor så trimningen kanske inte blir fullständig, beroende på hunden, men målet är att valpen ska gå härifrån med en bra känsla. Gäller upp till 7 månaders ålder

Book

Underullsbehandling

Underull/Urfällningsbehandling liten hund

Liten hund avser tex pomeranian. Max 10kg. Borttagningav lös underull inkl bad och fön. Är hunden mycket tovig boka tilläggstjänst tovutredning.

Book

Underull/Urfällningsbehandling stor hund

Stor hund avser hund max 35kg Borttagningav lös underull inkl bad och fön. Är hunden mycket tovig boka tilläggstjänst tovutredning.

Book

Underulls/Urfällningsbehandling mellan hund

Mellan hund avser tex finsk lapphund. Max 25kg. Borttagningav lös underull inkl bad och fön. Är hunden mycket tovig boka tilläggstjänst tovutredning.

Book

Underulls/urfällningsbehandling XL hund

Borttagningav lös underull inkl bad och fön. Är hunden mycket tovig boka tilläggstjänst tovutredning. Hund över 35kg

Book