Hälsobudet Sverige

Vi erbjuder diplomutbildningar, kurser, böcker och behandlin...

Read more

Book

Behandlingar

Anti-stress behandling

Få mer balans i livet, minska smärta, stress och sömnproblem. Vi erbjuder individuellt anpassad anti-stressbehandling på plats. Vår behandling fokuserar på dina specifika behov och kan inkludera övningar med veckovisa uppgifter och massage. Vi använder bevisat effektiva övningar som hjälper till vid stressrelaterade problem och främjar avslappning vid sömn eller vid känslor av stress. Inför ditt första besök kommer vi att utföra en hälsoanalys för att skräddarsy behandlingen efter dina specifika önskemål och förutsättningar. Fördelar *Bevisat effektiva metoder med lätta övningar som inte kräver några förkunskaper. *Tillgång till rekommenderade övningar och hemuppgifter när du vill via vår digitala plattform. *Hälsoanalys och individuell feedback. Exempel på innehåll -Hälsoanalys -Mindfulness -Mindful yoga -Medveten närvaro i naturen -Övningar som du kan använda i din egen vardag -Mindful coachning -Svensk klassisk massage -Mindful aromamassage -Bindvävsmassage -Schema för träning

Book

Fascia/Bindvävsmassage

Fascia/Bindvävsmassage är en kraftfull behandling som kan hjälpa till att frisätta slaggprodukter öka blodgenomströmningen och minskar nervspänningar i hela kroppen.Behandlingen är djupgående och har långvarig effekt. Den hjälper musklerna slappna, lindrar ledvärk, kronisk smärta, svullnader, huvudvärk, mensvärk och kan även påverka celluliter. Även fysisk och psykisk stress kan både öka spänningarna i kroppen och förtäta bindväven, vilket kan kännas som att "kostymen är för trång" och göra det svårt att röra sig. Med denna behandling luckras bindväven upp för att öka blodcirkulationen, vilket i sin tur kan leda till en ökad känsla av värme och avslappning, minskad smärta och förbättrad rörelseförmåga.Din bokade tid används både till manuell behandling och anamnes (bakgrundshistoria). Behandlingen inleds alltid med en sittande grundbehandling kring bäckenet och ryggslutet, utan användning av olja. Det rekommenderas att börja med tre behandlingar rätt tätt inpå varandra för att uppnå bästa möjliga resultat. Efter en behandling är det vanligt att behöva kissa mycket samt att du kan uppleva trötthet eller lite illamående. Exempel på hälsoeffekter -Ökar blodflödet -Förbättrar cirkulationen -Minska spänningar Minskar svullnad -Ökar rörligheten -Lindrar smärta -Minskar stress -Ökar välbefinnande Välkommen att boka din Fascia/Bindvävsmassage för att få en mer rörligare och smärtfri tillvaro!

Book

Fascia/Bindvävsmassage 3*40 min

Book

Gravidmassage

Gravidmassage är en skräddarsydd behandling för blivande mammor som har passerat 13:e veckan av sin graviditet. Under denna massage kan du antingen välja att ligga bekvämt på sidan eller sitta upp. Fokus kommer att ligga på att lindra spänningar och ömhet i ländryggen, ryggen och axlarna, vilket är vanliga områden som påverkas under en graviditet. Denna behandling är utformad för att ge dig avkoppling och lindring av kroppsliga besvär under denna speciella tid i ditt liv. Med en gravidmassage kan du njuta av en stunds välförtjänt egentid och samtidigt främja ditt välbefinnande och hälsa. Ge dig själv den omsorg du förtjänar och boka en gravidmassage idag för en hälsosam och avslappnande upplevelse.

Book

Mindful aromamassage

Mindful aromamassage är en massage med lugna lätta grepp som har fokus på här och nu. Behandlingen på ca 40 min är en djupavslappnande, lugn och avstressande massage med en väldoftande naturlig olja för kroppen. Massagen ska hjälpa dig som kund att bli mer medveten om din egna kropp, att lyssna och bli lyssnad på samt att massören lägger fokus på vad just du behöver. Det gäller allt från musiknivån, din andning, och att hjälpa dig till att slappna av i massagen– koppla bort autopiloten!

Book

Mindful aromamassage 3*40 min

Book

Minutmassage

Upplever du spänningar i axlar, nacke eller huvudet men har inte tid för en längre massagebehandling? Då kan minutmassage vara något för dig! Det är en sittande massage som fokuserar på nacken och ömma axlar, vilket ger en avslappnande och uppfriskande effekt.

Book

Svensk klassisk massage

En kortare och avslappnande massage över lunchen eller för dig som kanske vill prova på massage.

Book

Svensk klassisk massage - helkropp

Denna massagebehandling är för dig som vill känna dig lugnare samt bli mjukare och rörligare i kroppen. Behandlingen har en avslappnande effekt både fysiskt och mentalt. Den är speciellt bra för dig som är spänd och/eller upplever smärta. Under behandlingen kombineras olika massagegrepp för att lösa upp de spänningar som du har i kroppen och ger en skön samt behaglig avkoppling. Inför första behandlingen får du även göra en hälsodeklaration. Regelbunden massage förebygger såväl smärta i rygg och axlar som trötthet. Exempel på hälsoeffekter -Minskar värk. -Ökar blod- och lymfcirkulationen. -Förebygger stelhet och smärta i rygg, axlar och nacke. -Minskar trötthet -Frigör kroppens må-bra-hormoner. -Minskar stress. -Stödjer kroppens immunförsvar. I vår helkroppsmassage ingår rygg, nacke, säte, ben och armar men kan anpassas efter ditt behov. Välkommen att boka din massagebehandling idag och känn hur din kropp blir mjukare och mer rörlig!

Book

Svensk klassisk massage - rygg och nacke

Denna massagebehandling är för dig som vill känna dig lugnare samt bli mjukare och rörligare i kroppen. Behandlingen har en avslappnande effekt både fysiskt och mentalt. Den är speciellt bra för dig som är spänd och/eller upplever smärta. Under behandlingen kombineras olika massagegrepp för att lösa upp de spänningar som du har i kroppen och ger en skön samt behaglig avkoppling. Inför första behandlingen får du även göra en hälsodeklaration. Regelbunden massage förebygger såväl smärta i rygg och axlar som trötthet. Exempel på hälsoeffekter -Minskar värk. -Ökar blod- och lymfcirkulationen. -Förebygger stelhet och smärta i rygg, axlar och nacke. -Minskar trötthet -Frigör kroppens må-bra-hormoner. -Minskar stress. -Stödjer kroppens immunförsvar. Välkommen att boka din massagebehandling idag och känn hur din kropp blir mjukare och mer rörlig!

Book

Svensk klassisk massage 30min*4

Book

Svensk klassisk massage 60 min*4

Book

Terapeutisk massage

Denna massagebehandling är mer djupgående och för dig som behöver hjälp med mer specifika områden där du upplever smärta, som exempelvis onda axlar, ryggvärk eller andra besvär. Under behandlingen kommer Massageterapeuten att använda olika tekniker för att lösa upp spänningar och smärta i de områden du upplever besvär. Det kan exempelvis handla om triggerpunktsbehandling, där Massageterapeuten trycker på specifika punkter för att lindra smärta och spänningar. Töjningar kan också användas för att öka rörligheten och minska spänningar i musklerna. Din bokade tid används både till manuell behandling, tester, anamnes (bakgrund). Efter den manuella behandlingen kommer du få råd och tips på övningar du kan göra hemma för att förebygga framtida besvär. Det kan även vara bra att boka in flera behandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat vid långvariga eller återkommande besvär för att bli smärtfri.  Exempel på Hälsoeffekter -Minskar värk. -Ökar blod- och lymfcirkulationen. -Förebygger stelhet och smärta. -Minskar trötthet. -Ökar rörligheten. -Frigör kroppens må-bra-hormoner. -Minskar stress. -Stödjer kroppens immunförsvar. Välkommen att boka din massagebehandling för att få en mer rörligare och smärtfri tillvaro!

Book

Terapeutisk massage

Denna massagebehandling är mer djupgående och för dig som behöver hjälp med mer specifika områden där du upplever smärta, som exempelvis onda axlar, ryggvärk eller andra besvär. Under behandlingen kommer Massageterapeuten att använda olika tekniker för att lösa upp spänningar och smärta i de områden du upplever besvär. Det kan exempelvis handla om triggerpunktsbehandling, där Massageterapeuten trycker på specifika punkter för att lindra smärta och spänningar. Töjningar kan också användas för att öka rörligheten och minska spänningar i musklerna. Din bokade tid används både till manuell behandling, tester, anamnes (bakgrund). Efter den manuella behandlingen kommer du få råd och tips på övningar du kan göra hemma för att förebygga framtida besvär. Det kan även vara bra att boka in flera behandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat vid långvariga eller återkommande besvär för att bli smärtfri. Exempel på Hälsoeffekter -Minskar värk. -Ökar blod- och lymfcirkulationen. -Förebygger stelhet och smärta. -Minskar trötthet. -Ökar rörligheten. -Frigör kroppens må-bra-hormoner. -Minskar stress. -Stödjer kroppens immunförsvar. Välkommen att boka din massagebehandling för att få en mer rörligare och smärtfri tillvaro!

Book

Terapeutisk massage 4* 30 min

Book

Terapeutisk massage 4*60 min

Book

Kurs

Mindful yoga - 8 träffar

Under 8 veckor får du möjlighet att lära dig flera grundläggande övningar i Mindful yoga som du använda i din egen vardag. Fokuset i denna kurs kommer läggas på övningar med endast en liten del teori. Övningarna kräver inga förkunskaper. Exempel på hälsoeffekter: *Bidrar till bättre sömn. *Minskar stresshormonerna i kroppen. *Gör oss lugnare. *Ökar vårt minne. *Bidrar till ökat rörliget. *Bidrar till minska smärta. *Bidrar till minskad stelhet. *Bidrar till ökad koncentrationsförmåga. *Sänker blodtrycket.

Mindfulness - 8 träffar

Under 8 veckor får du möjlighet att lära dig flera övningar i Mindfulness som du kan använda i din egen vardag. Fokuset i denna kurs kommer läggas på övningar i Mindfulness med endast en liten del teori. Övningarna kräver inga förkunskaper. Exempel på hälsoeffekter: *Förbättrar våra relationer. Bidrar till bättre sömn. *Förbättrar vårt immunförsvar. *Minskar risken för infektioner. *Minskar stresshormonerna i kroppen. *Gör oss lugnare. Ökar vårt minne. *Förbättrar koncentrationen. *Sänker blodtrycket. *Förebygger flera hälsorelaterade sjukdomar.

Personlig träning

Mindful yoga - 4 träffar

Under 4 tillfällen får du möjlighet att lära dig flera övningar i Mindful yoga som du kan använda i din egen vardag. Fokuset kommer läggas på övningar i Mindful yoga med endast en liten del teori. Övningarna kräver inga förkunskaper och du kommer tillsammans med vårt Hälsobud får en genomgång av alla övningar. Som deltagare på plats får du även tillgång till vårt digitala klassrum. Exempel på hälsoeffekter: *Bidrar till bättre sömn. *Minskar stresshormonerna i kroppen. *Gör oss lugnare. *Ökar vårt minne. *Bidrar till ökat rörliget. *Bidrar till minska smärta. *Bidrar till minskad stelhet. *Bidrar till ökad koncentrationsförmåga. *Sänker blodtrycket.

Book

Mindfulness - 4 träffar

Under 4 tillfällen får du möjlighet att lära dig flera övningar i Mindfulness som du kan använda i din egen vardag. Fokuset kommer läggas på övningar i Mindfulness med endast en liten del teori. Övningarna kräver inga förkunskaper och du kommer tillsammans med vårt Hälsobud får en genomgång av alla övningar. Som deltagare på plats får du även tillgång till vårt digitala klassrum. Exempel på hälsoeffekter: *Förbättrar våra relationer. Bidrar till bättre sömn. *Förbättrar vårt immunförsvar. *Minskar risken för infektioner. *Minskar stresshormonerna i kroppen. *Gör oss lugnare. Ökar vårt minne. *Förbättrar koncentrationen. *Sänker blodtrycket. *Förebygger flera hälsorelaterade sjukdomar.

Book

Självkänsla - 4 träffar

Ta itu med dina energitjuvar, lär dig säga nej och planera för bättre livskvalité! Under 4 träffar arbetar du utifrån olika teman både teoretisk och praktiskt. Dessa kräver inga förkunskaper och du kommer tillsammans med vårt Hälsobud få stöd och vägledning för din egna utveckling. Som deltagare på plats får du även tillgång till vårt digitala klassrum. Exempel på hälsoeffekter: Du duger precis som du är. Du ger dig själv kärlek och respekt. Du sätter gränser och går inte med på saker som du inte vill eller kan. Du ger dig själv egen tid. Du ger dig själv uppskattning och feedback. Du väljer saker som du mår bra utav. Du visar känslor och kommunicerar på ett sunt sätt. Du umgås med människor som ger energi.

Book