CROSSWATER

Crosswater erbjuder individuell träning och gruppträning på...

Read more

Book

Gruppträning

Gruppträning Kalmar/Färjestaden

Träning är för alla oavsett kapacitet och ålder men kanske primärt för dig som har paddlat lite tidigare och vill komma vidare i din utveckling genom strukturerad träning med inriktning mot motionslopp/tävling. Här fokuserar vi på allt som bidrar till att göra paddlingen så stimulerande och effektiv som möjligt utifrån våra individuella förutsättningar och behov. Målet är att förbättra paddeltekniken parallellt med vår fysiska kapacitet och därigenom förmågan att paddla snabbare i alla väderförhållanden. Vi kommer att variera träning i alla intensitetszoner och paddelfrekvenser med styrke- och stabilitetsövningar samt specifika tävlingsmoment. Övningarna genomförs både på land och vattnet. För att du ska kunna se och följa din utveckling genomför vi individuella analyser och tester med både video och andra mätinstrument.<br>Angivet pris är med egen utrustning.<br>Vid hyra av utrustning tillkommer 100kr.

Gruppträning Träslövsläge/Skällinge, Varberg

Träning är för alla oavsett kapacitet och ålder (+16) men kanske primärt för dig som har paddlat lite tidigare och vill komma vidare i din utveckling genom strukturerad träning med inriktning mot motionslopp/tävling. Här fokuserar vi på allt som bidrar till att göra paddlingen så stimulerande och effektiv som möjligt utifrån våra individuella förutsättningar och behov. Målet är att förbättra paddeltekniken parallellt med vår fysiska kapacitet och därigenom förmågan att paddla snabbare i alla väderförhållanden. Vi kommer att variera träning i alla intensitetszoner och paddelfrekvenser med styrke- och stabilitetsövningar samt specifika tävlingsmoment. Övningarna genomförs både på land och vattnet. För att du ska kunna se och följa din utveckling genomför vi individuella analyser och tester med både video och andra mätinstrument.<br>Adress: Skällingesjö, 432 99 Skällinge.<br> WGS84 57°11'1.3"N 12°28'46.9<br>Angivet pris är med egen utrustning.<br>Vid hyra av utrustning tillkommer 150kr.

Instruktörsutbildning

Introduktion till SUP-träning

Introduktion till SUP-träning

Introduktion till den nya och revolutionerande tränings- och tävlingsformen SUP. Med SUP-träning menas hur vi kan ta oss fram på en SUP-bräda så effektivt som möjligt. Detta innebär att paddelrörelsen påverkar brädan och vice versa. Därigenom aktiveras också våra balanssystem på ett helt nytt sätt och vi kommer bl.a. åt de unika träningseffekter som är kopplade till hur kroppens stabiliserande- och mobiliserande muskler ska samverka. Vid denna typ av paddling implementeras hela kroppen och kraften kommer främst från kroppsvikt, ben, bål och rygg. Denna typ av paddling är förmodligen en av de mest funktionella och skonsamma träningsformer vi kan utöva. SUP-sport kan därför kanske närmast liknas vid längdskidåkning och lämpar sig för alla oavsett ålder och kapacitet. Under passet kombinerar vi teori med träningsövningar på vattnet. Vi använder oss enbart av utrustning anpassad för träning/tävling för att du ska få den rätta upplevelsen! Med rätt utrustning, teknik och träning kommer även du att kunna paddla i alla väder och vatten! Förutom praktiska övningar på både land och vattnet kommer vi bl.a. behandla de unika träningseffekterna och hur vi därigenom kan nå nya prestationsnivåer även inom andra aktiviteter som t.ex. löpning, cykling, simning etc. Vi kommer även att gå in på olika typer av utrustning, brädkontroll, grundläggande paddeltekniker, tävlingsformer och träningsupplägg m.m. Introduktionen syftar till att du redan efter detta tillfälle ska känna dig tillräckligt säker på brädan så att du kan komma igång med träningen på egen hand. Vi håller med all utrustning inklusive vattentäta paddeldräkter som du enkelt kan dra över dina träningskläder om det skulle behövas. Huvudinstruktör är elittränare Magnus R Lindstedt som även är tiofaldig svensk mästare. Anmälan sker till training@crosswater.se Uppge namn, födelsedata samt kontaktuppgift. Pris: 1 500kr Betalning görs till bankgiro: 558-5989 eller Swish 123 069 1881 Kursen går som friskvård.

Träningsläger SUP

Individuell träning

Personlig Träning/Analys

Book

Teknikintroduktion - Kalmar/Färjestaden

Denna introduktion till teknisk ståpaddling är för dig som har liten eller ingen erfarenhet av ståpaddling. Vi låter dig prova på att paddla en race-/träningsbräda för att uppleva känslan av att glida fram på vattnet. I introduktionen ingår grundläggande säkerhet, brädhantering och paddelteknik. Bräda, paddel, fångrem, flytväst och paddeldräkt ingår. Plats i Kalmar/Färjestaden enligt överenskommelse.

Book

Teknikintroduktion Varberg

Denna introduktion till SUP-träning är för dig som har liten eller ingen erfarenhet av SUP. Du får här paddla på riktiga race-/träningsbräda för att uppleva känslan av att glida fram på vattnet och hur suverän denna träningsform är. I introduktionen ingår grundläggande säkerhet, brädhantering och paddelteknik. Bräda, paddel, fångrem, flytväst och paddeldräkt ingår. Plats i Varberg enligt överenskommelse.

Book

Introduktionskurs SUP-träning

Introduktionskurs SUP-träning

Book