svigder

Book

Kålomslag

Ett kålomslag är en trevlig huskur som har en lång kulturell historia i Sverige, och som terapeuten utför på klientens knän, vader eller fotvristen (beroende på ditt tillstånd). Klienten blir först sprejad med ett enzympreparat och därefter inlindad med flera sköna varmångade vitkål, samt folieplast och gasbinda som håller allt på plats. Sedan får det verka i ca 4 timmar eller så sover du med det (därefter tar du själv bort kålomslaget). Behandlingen är bra att kombinera med antioxidanter (men ej nödvändigt). Perfekt behandlings kombination för dig som behöver extra omvårdnad för sina knän, vader, skenben, vrister och fötterna.

Book

Medicinsk Tejpning

Den medicinska tejpningen (kinesiologi tejpning) kan lindra smärta och ge en snabbare återhämtning. Genom att behandla muskler på detta sätt så aktiveras den naturliga återhämtningsförmågan. Medicinsk tejpning tillämpas på det muskulära och skelett systemet med skador såsom rygg, höft, arm och axelbesvär. Minska även besvär såsom vätskestockning ex ödem. Hållningskorrigerings behandlingar med problem orsakade av överbelastning (som musarm, tennis- eller golfarmbåge) är mycket fördelaktigt att behandla med tejpningen. Det speciella elastiska tejpen appliceras som om det vore en ”andra hud”. Tejpen ger stöd och har den stora fördelen att rörelsefriheten inte hindras. Leder och muskler förblir rörliga.

Book

Zonterapi

Klienten får börja med ett avkopplande fotbad samtidigt som terapeuten ställer hälso-relaterade frågor. Därefter på behandlingsbänken så får klienten en enklare fotmassage för att öppna upp och efter detta är din kropp redo för zonterapin. Som är både svensk, dansk, klassisk, neurologisk, försiktig senor/muskler/skelett justering, få en anatomisk korrekt fot, kristall borttagning, hälsporre kross, parasympatiskt påslag etc - utefter klientens tillstånd.

Book

Zonterapi Detox

Behandlingen påbörjas med att terapeuten använda koppning och varma stenar på klientens fotsulor, vader och lår. För att öppna upp cirkulationen och avgiftningszonerna. Därefter dricka 1 glas vatten och påbörjas "fotbadet" på 30 minuter - De hälsosamma jonerna (negativ laddade joner) har en starkt basgörande och antioxidantverkan och höjer PH-värdet, ökar blodflödet och syreupptagningsförmågan i lungorna, är kraftigt immunförsvarshöjande och balanserar serotonin-nivåerna i hjärnan. Negativa joner höjer vårt medvetande och uppgraderar vårt DNA. Avslutas med att terapeuten massera in en välgörande olja på klientens fötterna och lår.

Book

Zonterapi Skalv

En skön och behaglig behandling som utförs på fötterna och upp till knäna. I den här behandlingen så använder det andra punkter än i den traditionella zonterapin. Terapeuten svigder använder sig utav en speciell stämgaffel med tyngd för att få ner/in vibrationerna i kroppen för att ge en helande effekt så som; Smärtlindring, Balansera nervsystemet, Parasympatiskt påslag (vila, reparation och helande), Mobilstation av vätska (ECM), Stärker humöret & uppfattningsförmågan. Men det bästa med behandlingen är att den otroliga hälsosamma ämnet KVÄVEOXID får en frigörelse. Så kväveoxid är en gas som är betydelsefull för att: stödjer immunförsvar, nervsystem, hjärnans hälsa, stärker uthållighet, prestationsförmågan, hålla blodkärlen friska, reglerar blodtrycket och blodcirkulation. Erektion dysfunktionell för både män och kvinnor, insulinsignaler, insulinresistens, typ 2 diabetes, stärker vår förmåga till läkning och helande utav sår. Så kväveoxid är en liten mirakel i sig själv. OBS: Ej för klienter med frakturer, PACE-MAKERS eller som har METALL-DELAR i knä - fot.

Book

Zonterapi Sublim

SUBLIM ZONTERAPI: Nivå 3 och 4 i zonterapin är mer energetiska och andligt upphöjd, som kräver en större vilja, närvaro och mognad, så för att kunna stöda klienterna ytterligare så har jag utarbetat denna behandling med sublima hjälpmedel. Där jag med dessa hjälpmedel ska lättare kunna föra klienten igenom en mycket djup avslappning. DVS från betahjärnvågorna till alfavågor med närvaro och hjärta. Dessa fyra SZ blandningar kommer att användas en och en tills klienten integrerar dem var för sig. Blandning SZ-1: Anti-stress, mot ångest, rädslor och panik. För avslappning återhämtning och balanserar sinnet, samt förbereder mot det parasympatiska. Nivå 3. Blandning SZ-2: irritationer, rädslor, aggressioner och ilska. Reparerar nerverna och för klienten djupare in i det parasympatiska tillståndet och alfa vågornas salighet. Nivå 3 Blandning SZ-3: För frigiditet känslokyla och djupare känsloblockeringar. Bringar lugn och ro på en mycket djupare nivå, nära djup sömn som släpper taget om egot. Den lilla döden bortom egot, där kroppsmedvetenhet infinner sig och slutligen energimedvetenhet. Förbereder mot hypnotiska alfa/theta tillståndet. Nivå 3/4. Blandning SZ-4: Hypnotiskt tillstånd bortom egot och kroppen där theta vågorna härskar. Hjärtats elektromagnetiska sinne med anden. Medvetandegörande och plockar upp det undermedvetande till ytan. Nivå 4. OBS: Ej för folk som är allergiska, deprimerad och går på psykofarmaka. Du bör gått igenom nivå 1, 2 och känna mig som terapeut, samt att du är trygg och stabil.

Book

Örtmassage Kall & hård

En kylande linimentmassage, där det masseras på djupet av musklerna, för att komma åt spänningen och frigöra dem. Den här behandlingen skiljer mycket från den mjuka och varma örtmassagen och är dess motsatts. Men är väldigt effektiv och minst sagt kännbar. Här masseras det hårdare över kroppens muskler och kan stundtals upplevas som obehaglig, det är då som stora is kuber tas fram för att massera med lugna cirkulära rörelser, som ger extra mycket kylande effekt. Is massage är en form av kryoterapi som gör att terapeuten kan placera mild tryck på området där smärta, svullnad och eventuellt inflammation finns. Isen minskar både smärtförnimmelser och blodflöde, medan den milda roterande rörelsen hjälper till att mobilisera mjukvävnaden på samma sätt som en vanlig massage. Terapeuten varvar mellan liniment, massage och is i behandlingen så att det blir variation i kyla och värme. Så att efter behandlingen är klienten mer avslappnad och varm i muskler, leder och senor.

Book

Örtmassage Svenskadroppar

En lyxig behandlings form, där klienten packas in med varma våt-omslag indränkt med svenskdroppar, sedan får klienten varmångad grötomslag också gjort på svenskdroppar. Örtmassage utförs nu av terapeuten med olika former av massagesalva, lotion, oljor och tinkturer allt med svenskadroppar som bas och gjort med stor hantverksskicklighet. Denna behandling har rötter från gammal traditionell ört kultur med en modern tillvägagångssätt. Passar för kunder som vill få en rejäl skjuts i sitt hälsotillstånd, luftvägar och ECM samt för den senaste tidens utmaningar och problem. Jag använder den lilla satsen av svenskdropparna med 11a örter som Maria Treben själv använde sig utav. Även om få svenskar hört talas om medlet så är detta kanske den mest kända svensken i hälso-branschen. Receptet har en intressant historia. Schwedenbitter även känd som Svenskadroppar kan spåras tillbaka hundratals år. Faktum är att elixiret har hittats i farmakopéerna sedan medeltiden med namnvariationer av: Hierapicra composita, Tinctura aloes composita och Species ad longam vitam. Det ursprungliga elixiret formulerades av Paracelsus, en högst intressant och alkemisk person. Han ska 1538 ha lanserat ett "livselixir" och "universalkur". Tyvärr försvann sedan detta synnerligen värdefulla recept. Omkring 1600 ”återupptäcktes” det av doktorerna Klaus Samst och Urban Hjärne. Det livselixir från Paracelsus uppvisar tydliga likheter med det klassiska svenskdropparna från Hjärnes testamente, i Pharmaca Composita (2:a upplagan, Stockholm 1896) även kallat Lifskryddor eller Schwedische Kräuter. Klaus Samst uppges han ha varit rektor för medicinska fakulteten på Uppsala universitet, och ska han ha dött vid 104 års ålder efter en ridolycka. Urban Hjärne är desto mer känd och blev själv över 80 år under en tid då de allra flesta levde till högs 40 års åldern. Maria trebens historia om svenskadroppar kan du läsa i hennes bok – hälsa ur guds apotek. Där hon berättar hur denna blandning rädda hennes liv.

Book

Örtmassage Varm & mjuk

Förr i tiden så använde naturläkare olika former av omslag som en klassisk huskur mot smärta och inflammation. De kunde vara varma, heta, kalla, torra, fuktiga eller våta. Historiskt så har man här i Sverige använt olika örter, kryddor, grönsaker, säd på olika sätt (både hela, krossade, mosade, utdragna i olja, doppad i tyg, grötomslag med mera) som naturläkaren använde sig utav för att hela olika former av skador och besvärliga tillstånd. Örtmassagen är inspirerad av den klassiska omslag tekniken och fått ett nytt tillvägagångsätt som är helt underbar. Den innehåller flera olika steg för att få örtoljan att tränga djupare in i huden och på så sätt bli mera verksam. Behandlingen börjar med att terapeuten spreja en örthydrolat över kroppen, därefter ett enzympreparat och sedan masseras örtoljan in med lugna cirkulära havsrörelser. Slutligen så görs det ett varmt kålomslag som pressar örtoljan ytterliga in i huden och befrämjar avslappning. Örtmassagen är en lugn och skön upplevelse, där du släpper alla måsten och får tillfälle att sjunka in i ditt hjärta.

Book

Blomessens bedömning

Blomessenser används till att få en förändring i det inre livet. Oftast uppleves blomessenser på ett mer subtil plan än på ett direkt plan. Vissa människor upplever omedelbara och mycket dramatiska resultat. Andra små förändringar, men de allra flesta människor brukar svara på essenserna någonstans i mitt i mellan. Blomesseser kan ge förändringar i sättet vi agerar, eller på det sätt vi ser på oss själva och andra, samt förändringar i vår känsla av fysiskt välbefinnande. De är inre katalysatorer, som stimulerar vår förmåga att svara och kan hjälpa oss att fördjupa vår kontakt med oss själva, att vara mer i kontakt med våra känslor, underliggande attityder, och vårt andliga jag, och därmed ge oss möjlighet att göra verkliga förändringar i våra liv. Det är också viktigt att förstå att blomessenser inte är droger, och har markant olika egenskaper än tex lugnande och antidepressiva medel. Från materialistisk synvinkel, så innehåller blomessenserna endast än obetydliga mängder fysiska substansen – blomessenser är mer lik en homeopatisk blandning. Blomessenser är en ”eterisk” avtryck som hålls i vattenmediet, som sedan talar på ett subtilt språk till hjärtat - anden. Essenserna lämnar varje individ fri att svara enligt inre rytmer och behov. Det är därför blomessenser är så säkra, men ändå under samma gång utomordentligt effektiv. Deras verkan är inte biokemisk, utan genom Vibrationer, som gör att blomessenserna jobbar tillsammans med medvetandet. Blomessenser är bra att kombinera med meditation eller andra självkännedom praxis. I konsultationen ingår det en personlig blomessens blandning på 30 ml till dig som klient, som tas fram av terapeuten under bedömningen.

Book