Sari's Zonterapi

SEMESTERSTÄNGT Fr.o.m. vecka 27 t.o.m vecka 31 Glad sommar...

Read more

Book

Zonterapi

Zonterapi Grund behandling "Prova på behandling i zonterapi"

Detta är grund behandling i zonterapi. Om man vill "prova på en behandling i zonterapi" är detta ett alternativ som avslutats med en skön fot massage med olja. Här jobbar vi med rygg zoner - från nacken till svanskotan samt musklerna. Här jobbar vi med Inre organ - matspjälkningssytemet. Här jobbar vi med urogenitala zoner - nedre regionerna samt nedre lymfbehandling. Här jobbar vi med huvud zoner - med hormon zoner och bihålor. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Ansiktszonterapi

Ansiktszonterapi, eller medicinsk ansiktsreflexologi, är en mjuk och välgörande behandling. Genom tryck och massage förbättras cirkulationen i ansikte likväl som i kroppen och stimulerar därigenom kroppens självläkande förmåga. Behandlingen går ut på att finna obalanser i kroppen och sätta i gång kroppens egna självläkningsprocesser. Genom ansiktsmassagen kommer man åt zonerna som förbinder sig med kroppens organ. I ansiktet finns kopplingen till samma zoner som vid zonterapi under fötterna. Vi jobbar med 9 olika moment och sista momentet är en stimulering av ansiktsmusklerna. Behandlingen avslutas med en Plexusbalansering och chakrabalansering. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Öronakupunktur- Zonterapi är kombinationen som ger ett bättre resultat.

Öronakupunktur är en behandlingsmetod där stimulering av punkter i örat ger effekt i kroppsdel eller organ som står i relation till respektive punkter. Hela kroppen är representerad i örat. Öronakupunktur leder ofta till snabb lindring. Ett bra komplement till öronakupunktur är zonterapi som också kan erbjudas vid samma behandlingstillfälle. Vad hjälper öronakupunktur mot? Du kan få hjälp med: • Mag- eller tarmbesvär • Svårighet att hantera stress • Ont i ryggen • Akut eller kronisk smärta • Huvudvärk • Inflammation • Sömnbesvär • Utmattning. Många som får öronakupunkturbehandling noterar positiva sidoeffekter såsom: förbättrad sömn, ökad energi, minskad oro och bättre humor! Ofta behövs upp till 5 behandlingar för att få hållbara resultat, men skillnader kan märkas redan innan dess. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Här jobbar vi Rygg - Axlar - Nacke och muskler.

Vi börjar med en grund behandling och fokuserar på rygg, axlar och nacken. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Mag. -och tarmproblem

Vi börjar med en grund behandling och fortsätter med tjocktarm och tunntarm, magsäcken ,mjälten, lever, galla och ryggraden osv. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Huvudvärk - Migrän

Vi börjar med en grund behandling och fortsätter med nackens zoner, halskotpelaren, käken och sköldkörtel. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Utmattningssyndrom (utbrändhet)

Vi börjar med en grund behandling och fortsätter med hormoner, sköldkörtel, binjuren och hjärnzoner m. m. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Tinnitus och trötthet behandlas med zonterapi och öron akupunktur

Här kombinerar vi zonterapi och öron akupunkturen. Vi jobbar inre organ som lever gallblåsa, njuren, urinblåsan osv. Öron akupunktur behandling med vi med nålar på punkterna inneröra, ytteröra, hörsel zon, tinningen och muskelavslappning. Även trötthet behandlas på samma punkter. För att motverka kronisk trötthet behandlas utöver ovan nämna punkter med zonterapi även tunn- och tjocktarm, njure, lunga, mjälte och magsäck. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Klimakteriet

När du får en behandling för dina hormonella obalanser med zonterapi så behandlar jag olika delar av din kropp. Dina klimakteriebesvär kan lindras betydligt. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Eksem

Vi börjar med en grund behandling. Jobbar vidare med immunförsvaret och tjocktarmen m. m. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Menstruationsbesvär

Vi börjar med en grund behandling i zonterapi och sedan jobbar vi med kroppens hormoner, fortplantningssystem och ryggradens zoner. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Endometrios

Endometrios är en kronisk sjukdom som inte kan botas, men däremot kan du få hjälp att lindra symtomen. Vi börjar med en grund behandling och är jobbar vidare med livmodern - hormoner - levern - mjälten och öron akupunktur. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Zonterapi Sköldkörtel

Här jobbar vi med kroppens hormoner, sköldkörtel och binjuren m. m. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Öronakupunktur NADA- Behandling

NADA-behandling är en standardiserad form av öronakupunktur som används vid olika former av beroende. NADA är en form av öronakupunktur där fem punkter i vardera öra behandlas med tunna nålar. Syftet är att återskapa balans i kropp och själ och därigenom lindra smärta, oro, depression, sömnbesvär och abstinens. • Många som bestämmer sig att avsluta en ohälsosam vana kan uppleva abstinenssymptom såsom oro, ångest, irritabilitet och sug efter respektive substans (såsom nikotin eller alkohol). • I behandlingen inkluderas fem olika öronakupunkturspunkter som är viktiga för avgiftningen och som har en lugnande och stärkande effekt på kroppen. • Effekter av NADA-behandling: minskning av abstinenssymptom, lindring av nikotin- eller alkoholsug, minskning av oro och irritabilitet. Många beskriver en känsla av avslappning, förbättrad sömn, ökad vitalitet och en större inre koncentration och medvetenhet. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Lymfmassage 90 minuter

Lymfmassage 90 minuter

Här behandlas hela kroppen. Efter behandlingen får man med sig ett informationsblad om "Egenvårds program" som man själv kan göra hemma. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad. Lymfmassage kan hjälpa vid övervikt, vätska och svullnad i kroppen, stram bindväv och smärta som orsakas av tröghet i lymfan. Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar och dess uppgift är att föra bort överskotts vätska, inflammationsämnen, bakterier, virus och slaggprodukter. Tröghet i lymfsystemet kan ta sig uttryck i smärta, vätskeansamling, övervikt, stram bindväv, märkliga veck och gropar i huden. Det är en typ av massage som får lymfsystemet att föra ut överskotts vätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Hur vet man att man fått igång lymfsystemet? När det är flöde i lymfsystemet så kan du känna som en rysning – lite som att man har kolsyra i kroppen, huden blir knottrig och skrynklig. Det där skrynklet brukar synas bra på handen. Men om du blir masserad kan en knorrande mage, den där du ofta ber om ursäkt för, signalera att lymfsystemet satt igång. Hur många gånger behöver man gå på Lymfmassage? All lymfbehandling börjar med djupandning. I början kan det vara bra att gå på lymfmassage 1 gång/vecka för att få fart på systemet. När man uppnått ett bra resultat kan det räcka med att gå på behandling var 4-5 vecka för att bibehålla flödet och kontrollera att lymfcirkulationen fungerar som det ska.

Book

Lymfmassage 60 minuter

Klienten ligger på ryggläge under hela behandlingen. Efter behandlingen får man med sig ett informationsblad om "Egenvårds program" som man själv kan göra hemma. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad. Lymfmassage kan hjälpa vid övervikt, vätska och svullnad i kroppen, stram bindväv och smärta som orsakas av tröghet i lymfan. Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar och dess uppgift är att föra bort överskotts vätska, inflammationsämnen, bakterier, virus och slaggprodukter. Tröghet i lymfsystemet kan ta sig uttryck i smärta, vätskeansamling, övervikt, stram bindväv, märkliga veck och gropar i huden. Det är en typ av massage som får lymfsystemet att föra ut överskotts vätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Hur vet man att man fått i gång lymfsystemet? När det är flöde i lymfsystemet så kan du känna som en rysning – lite som att man har kolsyra i kroppen, huden blir knottrig och skrynklig. Det där skrynklet brukar synas bra på handen. Men om du blir masserad kan en knorrande mage, den där du ofta ber om ursäkt för, signalera att lymfsystemet satt i gång. Hur många gånger behöver man gå på Lymfmassage? All lymfbehandling börjar med djupandning. I början kan det vara bra att gå på lymfmassage 1 gång/vecka för att få fart på systemet. När man uppnått ett bra resultat kan det räcka med att gå på behandling var 4-5 vecka för att bibehålla flödet och kontrollera att lymfcirkulationen fungerar som det ska.

Book

Gua Sha-behandlingar går på djupet och jobbar med lymfa, bindväv och muskulatur.

Gua Sha Detox Body Massage

Här behandlar vi hela kroppen. Efter behandlingen får ni ett skrap verktyg "gratis" så ni kan fortsätta behandla er själva hemma. Kom i oömma kläder. Gua Sha-behandlingar går på djupet på hela kroppen och jobbar med lymfan, bindväv och muskulatur. Metoden hjälper lymfsystemet att dränera slaggprodukter och lösa blockeringar. Gua Sha massage ökar cirkulation som i sin tur har en utrensande effekt samt lindrar smärta och svullnad. Jag använder mig av Me Animas ekologiska hudvårds oljor i samband med en Gua Sha Detox body massage. Aromaoljorna påverkar huden genom att mjukgöra och stimulera med växternas effekter på djupet. Dofterna stimulerar våra sinnen. Med hjälp av Gua Sha i behandlingen och massage ökar det till bättre flöde och cirkulation, ser till att vi får hjälp att ta bort dessa slagg ämnen genom med aktivitet i lymfans riktning på hela kroppen. Jag använder mig av ett Gua Sha verktyg som jag drar med försiktighet på huden. Detta är en mjuk och behaglig behandling. Gua Sha sten är oftast gjord av antingen Bian sten, Rosenkvarts och Jade sten. Med Gua Sha massage jobbar jag på djupet på hela kroppen för att få igång en utrensning som stimulerar lymfsystemet och cirkulationen som ger huden näring för att uppnå en bättre effekt. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

Book

Massage - Kinesologitejpning

Svensk klassisk rygg och nack massage

Svensk klassisk massage innebär bearbetning av en persons mjukdelsvävnader som hud, bindväv och muskler. Genom knådningar, glidningar och tryck löser man upp spänningar i kroppen och ger en skön avslappning. 40 min kan även passa bra om du är ny på massage och bara vill prova på hur det känns, Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta. Du blir lugnare, rörligare och smidigare i kroppen. Du får även ett ökat välbefinnande genom en positiv påverkan på kroppens ”må bra-hormoner”. Nu har ni möjlighet efter behandlingen att bli tejpad för dom problem ni har. Kinesiologitejpning är en metod där man applicerar en elastisk tejp på huden för att lindra smärta, öka rörlighet och stimulera muskel aktivering. Tejpen kan användas vid många olika besvär, som allmän ryggsmärta, hopparknä, löparknä, axel smärta, nackspärr, AC-ledsmärta, häl sporre, muskelbristningar med mera. Tejpens egenskaper och applicerings teknik kommer även att ”lyfta” huden och därigenom förbättras även lymfflödet. Kinesiotejpen utvecklades i Japan på 70-talet av kiropraktorn Kenzo Kase och användes till en början av elitidrottare men har sedan dess spridit sig enormt och används nu av många fler. Du ligger på en värme madrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad. Att tänka på: Vid dessa tillstånd är det INTE lämpligt att bli masserad vid feber, infektioner, öppna sår, utslag, inflammationen, tumörer, fått kortison genom injektion. Diabetes kan få känningar av blodsockerfall.

Book

Koppningsmassage 45 minuter

Koppningsmassage

Koppningsmassage 40 minuter 600 kr. Vad är koppning? Man använder sig av siliconkoppar som sugs fast på de delar av kroppen som man vill behandla och sedan förs de fram och tillbaka på ytan, eller helt enkelt får sitta stilla och jobba själva. Det är en bra form av massage, där både hud och bindväv får sig en riktig genomkörare. Koppningen ökar effektivt cirkulationen av blod och lymfvätska. Med öppning kan du även läka ut hud bristningar samt förebygga och behandla celluliter. Påskyndar återhämtning efter träning, minskar smärta och värk. Förbättrar immunförsvaret och ökar fettförbränning. Hur går behandlingen till? Kroppsdelen man vill behandla mjukas upp med en enkel effleurage och massage olja, detta gör man även för att förbereda huden och öka effekten. Efter det för man kopparna över huden och skapar ett vakuum som gör att de sugs fast på huden. Ofta använder man sig av flera koppar samtidigt för att få en riktigt god effekt. Undertrycket i koppan drar till sig vätskor, det betyder först och främst att tillströmningen av blod ökar. Utöver detta så har koppan stor effekt på lymfsystemet. Ökas tillförseln av blod så förbättras kroppens förutsättningar att läka sig själv. Hjälper man lymfsystemet gör kroppen sig av med en större mängd slaggprodukter än vad som är normalt. Blodet transporterar syre, huden behöver syre för att förnya sig och hålla sig frisk. DU BÖR INTE FÅ KOPPNING OM DU: Äter blodförtunnande mediciner, Sjukdomarna som omfattar bland annat hjärtinfarkt, kärlkramp, hjärtsvikt, hjärtklaff sjukdomar och stroke. Om du har pacemaker inopererad. Har mens, är akut sjuk eller akut skadad, har öppna sår, är förkyld, har blödarsjuka, cancerpatient under behandling, genomgått en operation. Koppning lämpar sig inte heller för dig som är gravid och har genomgått en förlossning det senaste året.

Book