PrimaBalans på Gärdet / CG Cederin

PrimaBalans på Gärdet erbjuder behandlingar i Rosenmetoden,...

Read more

Book

Rosenmetoden - Rosenterapi

Rosenmetoden

Rosenmetoden är en mjuk och varsam kroppsterapi som hjälper dig att släppa muskelspänningar och blockeringar i kroppen. Rosenmetoden ger dig djup avspänning där du kan få tillgång till mer av dig själv, ditt känsloliv, din inre potential. Rosenmetoden kan vara något för dig när du vill bli av med kronisk värk, bli mindre stel i kroppen, få bättre hållning, känna dig mindre stressad, sova bättre, få tillgång till mer energi, när du vill komma vidare i livet, förverkliga dina drömmar, våga ta mer plats med dig själv, när du behöver hjälp att sätta gränser, få mer tillgång till ditt känsloliv och din lust, få mer balans i livet. Rosenmetoden är en väldigt uppöppnande metod och passar inte i alla lägen i livet. Innan du kommer på behandling första gången behöver vi talas vid på telefon för att stämma av det. Om Rosenmetoden inte skulle vara rätt för dig just nu så kan jag rekommendera Kraniosakral terapi eller Jin Shin Jyutsu.

Book

Handledning för Rosenelever

Jag är handledare i Rosenmetoden på Humanova och ger handledning till elever under utbildning till Rosenterapeut Om du är elev kan du boka din handledning här. Du behöver också kontakta mig på telefon innan du kommer. Du kan nå mig på tel 070-2593561. Observera att du måste själv ta med dig en handledningsklient till handledningen.

Book

Kraniosakral - Cranio sacral

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi är en mjuk behandlingsform som hjälper kroppen att hitta tillbaka till sin egen förmåga att läka sig själv. I den djupa avslappning som uppstår kan både kropp och själ hitta tillbaka till mer balans. Terapeuten arbetar i huvudsak med det Kraniosakrala systemet som innefattar kraniets ben, ryggraden ner till korsbenet, centrala nervsystemet (hjärna och ryggmärg) och ceribrospinalvätskan. Detta system är ett semislutet system som har en egen puls, en egen rytm. Störningar av olika slag så som yttre trauma, slag och chock, inre störningar så som virus, bakterier, parasiter, stress orsakar obalanser i den Kraniosakrala rytmen och som i sin tur påverkar hela kroppen. Terapeuten hjälper systemet att hitta tillbaka till den perfekta rytmen, där kroppen kan läka sig själv. Många fysiska och psykiska problem kan bli bättre med Kraniosakral terapi. Har du provat allt och vet inte vad du ska göra härnäst? Prova Kraniosakral behandling. Det finns en stor chans att du kommer att må bättre. Kraniosakral behandling kan vara något för dig om du har... problem med rygg, axlar och nacke, diskbråck, problem efter whiplash, tinnitus, ständiga bihåleinflammationer eller andra inflammationer, magbesvär, spänningshuvudvärk, migrän, fibromyalgi, stressymptom, utmattningsdepression, varit med om chock och trauma, foglossningsbesvär, depression eller nedstämdhet plus mycket mycket mer.

Book

Akupressur

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jutsu är en healingform från Japan som är flera tusen år gammal och som är släkt med Kinesisk medicin. Det är en form av akupressur och precis som i Kinesisk medicin menar man i Jin Shin Juytsu att det går meridianer eller energikanaler genom kroppen. Det finns punkter eller områden på kroppen som kommer ur balans när vi inte behandlar kropp och själ som vi borde. När dessa områden är ur balans kan inte energin flöda som den ska genom energikanalerna och det är det som skapar ohälsa. Genom att behandla dessa områden kan man lösa upp dessa blockeringar och kropp och själ kan hitta tillbaka till hälsa och balans igen. Det bästa med Jin Shin Juytsu är att man förutom att komma på behandling också kan hjälpa sig själv genom att själv hålla på dessa punkter/områden på sin egen kropp. Det finns böcker och kurser man kan gå för att lära sig mer om det. Kommer du på behandling får du också med dig Jin Shin Juytsu-handpositioner som du kan göra på dig själv för att hjälpa dig själv till mer balans och hälsa. Jin Shin Jyutsu kan bl a ge smärtlindring, starkare immunförsvar och nervsystem. Jin Shin Jyutsu kan ge avslappning och minskad stress, bättre vitalitet, ökad syresättning i blod och bättre cirkulation i kroppen, förbättrad rörelseförmåga, hjälp vid sömnstörningar, hjälp vid PMS och klimakteriebesvär.

Book