Glada svansen

Hundkurser, uthyrning av träningshall, tävlingar

Buy gift card

Book

Kurser

Privatlektion

Träning med instruktör i bruks- och tävlingslydnad

Valpkurs

Rallylydnadskurs AVANCERAD och MÄSTARE

Hundmöten och andra störningar

Helgkurs - engagerad hund

Helgkurs för dig som vill träna och/eller tävla med en hund som alltid är engagerad och fokuserad. Kurstid: Lördag 10-17 och söndag 9-16. Frukostmacka, lunch och eftermiddagsfika ingår båda dagarna, allt är 100 % växtbaserat. Skriv i rutan för övrig info om du har någon matallergi. Det finns möjlighet att hyra övernattningsrum för dig och din hund. Kursen har olika teman som tillsammans ger dig verktyg för att få en hund som med glädje engagerar sig i träningen, som kan fokusera och som kan växla mellan stadga och aktivitet. Tema 1 - Belöningsteknik. Tema 2 - Engagemang och störningar. Tema 3 - Fokus och uthållighet. Tema 4 - Växla mellan stadga och aktivitet med tryck.

Helgkurs - tävlingspsykologi

Mental träning för hundsportare - en heltäckande kurs om att vilja och våga prestera. Kursavgift: 2200 kr inkl. boken "Prestationsglädje" av Niina Svartberg.  1900 kr om du redan har boken. BOKA Det är fantastiskt kul att sätta mål, satsa och ge allt för att uppnå det man så länge sett fram emot! Men kanske har du tankar och känslor som hindrar dig från att uppnå det du vill? Kanske har du upplevt nervositet, dåligt självförtroende, bristande koncentrationsförmåga eller hamnat i en formsvacka? Prestation och ångest tycks vara starkt förknippade med varandra. Men det behöver inte vara så. I den här kursen ska vi tillsammans vända på det. Vi ska ersätta prestationsångest med prestationsglädje! Kursen innehåller mycket teori men det ingår även praktik.  Frukostmacka, lunch och fika (100 % växtbaserad) båda dagarna ingår i kursavgiften. Skriv i rutan för övrig info om du har någon matallergi. Det finns möjlighet att hyra övernattningsrum för dig och din hund.

Prova på spår och uppletande

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen. Du kommer att få individuella verktyg som passar dig och din hund för er fortsatta träning hemma. I kursavgiften ingår det frukostmacka, lunch och fika båda dagarna. Om spår Spår går ut på att en hund, kopplad i spårlina till föraren, följer en markbunden vittring av en människa.  Hundar tycker vanligtvis att det är intressant att följa spårvittring. Hunden kopplar då på sina ursprungliga instinkter som handlar om att spåra efter ett byta som kan ge den föda. Som förare är det spännande att följa efter en spårhund. Du inser vilket fantastiskt luktsinne hunden har. Stoppar du själv näsan i backen känner du ingenting av spårdoften. Hunden kan tränas att följa spår som är 10-20 timmar gamla, allt beroende på väderförhållanden och rutin. En hund som spårtränas övar upp sin koncentrationsförmåga. Hunden tränar samtidigt sin kropp och sina muskler på ett funktionellt sätt. Som förare blir du skicklig på att läsa hundens beteende. Ett spår påverkas av väder, vind, tid, andra djur och människor som rör sig, vilket skapar svårigheter för hunden och då krävs det att föraren kan läsa hunden för att se när den går rätt och när den kanske väljer att följa ett annat spår. En viktig sak att komma ihåg, är att du själv aldrig kan överta jobbet att spåra. Det handlar om att lita på hunden och lugnt följa efter. Om uppletande Hunden ska finna och apportera föremål, t.ex. barnskor, sockor, plånböcker, som ligger i en naturruta som på tävling är 50 x 50 meter. Uppletande ingår som ett moment på brukstävlingar, men även i vardagen är det praktiskt att kunna be hunden leta upp och hämta borttappade saker.

Prova på sök och uppletande

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen. Du kommer att få individuella verktyg som passar dig och din hund för er fortsatta träning hemma. I kursavgiften ingår det frukostmacka, lunch och fika båda dagarna. Om sök I sök ska hunden hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen. Att träna sök är mycket socialt, man är ofta ett gäng som har mycket trevligt tillsammans och hjälps åt att vara figurant åt varandras hundar. En bra förutsättning är att hunden ska vara tillgänglig och tycka om att ta kontakt med främmande människor. Den ska kunna jobba självständigt samtidigt som hunden okopplad ska följa sin förares dirigering. Det finns olika sätt att lära in och träna sök. Hunden markerar hittad figurant antingen genom att bli kvar och skälla vid figuranten eller genom att i munnen ta en markeringsrulle, som hänger i halsbandet, och återvända till sin förare. När ni tränar sök behöver det vara flera ekipage så att alla kan hjälpas åt att gömma sig som figurant. Om uppletande Hunden ska finna och apportera föremål, t.ex. barnskor, sockor, plånböcker, som ligger i en naturruta som på tävling är 50 x 50 meter. Uppletande ingår som ett moment på brukstävlingar, men även i vardagen är det praktiskt att kunna be hunden leta upp och hämta borttappade saker.

Träningshall

Boka halva hallen lördag/söndag

Boka halva hallen för egen träning lördag/söndag.

Book

Boka halva hallen vardag

Boka halva hallen för egen träning.

Book

Boka hela hallen lördag/söndag

Boka hela hallen för egen träning lördag/söndag.

Book

Boka hela hallen vardag

Boka hela hallen för egen hundträning.

Book

Boka konferensrum

Book

Öppen träning

Öppen rallylydnadsträning

Öppen träning på uppställda rallylydnadsbanor anpassade för alla fyra klasserna.

Öppen träning - dela hallen med andra

På tider som inte är bokade lägger vi ut möjligheten att komma och träna till ett reducerat pris (100 kr/timme). Du har då tillgång till hallen och allt träningsmaterial och kan träna vad du vill, men du får vara beredd på att det kan komma flera och träna samtidigt. Tiderna för öppen träning läggs ut sent eftersom vanliga bokningar har företräde, så kolla samma dag du vill träna om det finns tider att boka.

Inofficiella tävlingar och utställningar

Träningstävling i bruks- och tävlingslydnad

Första onsdagen varje månad har du möjlighet att se hur långt du och hunden har kommit i träningen inför tävling. Tävlingen genomförs likadant som en officiell tävling med domarbedömning på protokoll och symboliska priser. Den enda skillnaden är att resultaten inte registreras. I brukset genomförs endast lydnadsmomenten. Det går att få ut 50 meter i hallen, så framåtsändandet och elitinkallningen blir kortare än på officiell tävling. Om du använder godis eller leksak fortsätter bedömningen men utom tävlan. Vid prisutdelningen går vi igenom protokollen, då kan du passa på att ställa frågor om bedömningen. Om det finns tid efteråt har du möjlighet att göra om och förbättra.  Antal deltagare: Max 6 ekipage totalt fördelade i klasserna.  För att genomföra tävlingen ska det finnas minst 3 anmälda ekipage. Startavgift: 250 kr. Fika (100 % växtbaserad) ingår i avgiften. Meddela om du har någon allergi, t.ex. gluten. Domare: Anja Skog (auktoriserad lydnadsdomare men inte bruksdomare) Tävlingen går inomhus i Glada svansens hundhall.

Övernattning

Boka övernattningsrum

Book