www.tagenpaus.nu

Semesterstängt tom 19.8. Önskar Dig en trevlig sommar och se...

Read more

Book

Avslappnande

Aromamassage, avkopplande massage med eteriska oljor

För dig som är mer ute efter avslappning är detta det bästa valet. En underbart avslappnande och mjuk massage kombinerad med aromaterapi. Jag använder eteriska oljor som både påverkar oss fysikt via huden men även mentalt via doftsinnet. Eteriska oljor utvinns ur hela örter, blad, barr, bär, skal, frön, rötter eller kåda genom ffa destillering och blir därför mycket koncentrerade. För att utvinna 500 gr lavendelolja krävs 70 kg lavendel! Välj dina favoriter själv, eller så väljer vi tillsammans. Vanligen kombinerar man tre oljor (precis som vid parfymtillverkning): en basnot, en mellannot och en toppnot. De eteriska oljor jag arbetar med är av hög kvalitet och givetvis ekologiska. Man brukar säga att eteriska oljor är ren koncentrerad växtenergi eller ljusenergi. Gemensamt för alla är att de: – verkar som antioxidanter på huden och i kroppen (de hämmar åldringsprocessen) – är antiseptiska (skyddar mot bakterier, virus och svamp) – är biotiska (de bygger, besjälar, bejakar och stödjer livet i människan) – citrusoljorna innehåller även c-vitamin. Aromamassage är bra vid all slags muskelsmärta, spända axlar, efter träning, kronisk värk som fibromyalgi och även vid stress, dålig sömn och nedstämdhet. Massagen är som sagt mycket avslappnande och man kan bli trött efteråt. Låt oljorna få verka på kroppen så duscha helst inte av dem när du kommer hem. Fundera över om du vill få massage i ansikte och skalp. Jag har också badmössa för dig som vill undvika att få olja i håret. När du kommer pratar vi lite och du får berätta vad du vill uppnå med massagen. Vi väljer ut några oljor (bra blandning brukar vara 3 st), du får lukta på dem för att se att du tycker om dem och vi pratar lite om deras egenskaper. Sedan bara njutning…. Varmt Välkommen!

Book

Ansiktsmassage, naturlig facelift

När vi blir äldre minskar cirkulationen av qi (flödet av blod och energi) och vävnaderna närs inte längre lika bra vilket resulterar i torrare hud, minskad lyster och uppkomst av rynkor. Även vår livsstil påverkar hudens åldrande: vad vi äter, hur mycket vi stressar och oroar oss, sitta timmar framför datorn mm. En mycket avslappnande ansiktsmassage med speciellt utvalda oljor för att nära huden i ansiktet. Först massage på bröstrygg och nacke och sedan skalp och ansikte. Vi går igenom alla små muskler i ansiktet, runt mun, ögon, öron och käkar. Det är en varsam och behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft! Massagen fördröjer åldrandeprocessen och är både avslappnande och avstressande. Behandlingen är en kombination av japanska, tibetanska, ayurvediska tekniker och ansiktsreflexologi. Med lugna, varsamma massagegrepp behandlas både hud, bindväv och musklerna i ansikte, skalp, nacke och skuldror. Blod- och lymfcirkulationen kommer igång och ansiktet blir härligt avslappnat och kinderna rosiga. Drick gärna vatten innan och efter behandlingen för att underlätta utrensningen av slaggprodukter. Och kom helst utan smink eller endast ögon-make-up. Varmt Välkommen!

Book

Gravidmassage

Här kan vi fokusera främst på avslappning eller en djupare massage för värk i nacke, skuldror, rygg, armar eller ben, svullnader i händer, armar, ben eller fötter. Och naturligtvis stress! Jag är Diplomerad Gravidmassör, utbildad hos Behandlingsteam John Carrier i Stockholm och kan därför ge dig som är gravid en säker och bra massage under hela din graviditet. Jag har en speciell kudde med "hål" för magen som gör att du under hela graviditeten kan ligga på mage och få massage. Du kan även ta med dig din partner eller en vän/släkting till ca 20 minuter av behandlingen, så kan jag visa/lära hur man kan massera hemma eller på förlossningen när du ligger på sidan. Det brukar vara mycket uppskattat av den som är med på förlossningen att veta hur han/hon kan hjälpa dig med avslappning. Varmt välkommen!

Book

Hotstone massage

En härlig massage med lavastenar som värmts upp i vatten. Värmer både kropp och själ. Mjukar upp stela muslker Ger energi till kroppen och hjärnan Värmen gör att massagen når djupare Skapar en inre ro Minskar fysisk smärta Varmt välkommen

Book

Stressbehandling med klangskålar

Att bryta stressmönster kan vara svårt. Hur hittar man tillbaks till sitt inre lugn? De vackra klangerna hos tibetanska klangskålar skapar vibrationer och söker sig ner på djupet och påverkar vårt inre på ett fysiskt, psykiskt och emotionellt plan. Även musklerna påverkas och vibrationerna skapar avslappning i t ex nacke, axlar, rygg, käkar. När vi kommer ner i djupavslappning aktiveras vagusnerven som är en del av vårt parasympatiska nervsystem, den del som ansvarar för återhämtning, läkning, matsmältning och främjar frisättning av må-bra-hormon (endorfiner, serotonin, dopamin t ex). På så vis kan sömnen förbättras, hjärtfrekvensen sänkas o stress mildras. Klangskålarna skapar vibrationer i tusentals olika frekvenser. Även våra inre organ vibrerar på olika frekvenser. När vi kommer i kontakt med klangskålarnas vibrationer skapas en balans i hela kroppen, en djup avslappning o en känsla av att ”landa i sin kropp”, helt enkelt ett välbefinnande o känsla av tillfredsställelse. Du ligger påklädd (ha gärna mjuka kläder) på massagebänken under en varm filt o får klangskålarna placerade på kroppen. När jag varsamt spelar på skålarna skapas en mjuk och helande vibration som går ut i hela kroppen och mjukt löser upp spända muskler o blockeringar. Behandlingen tar ca 50 min inkl inledande samtal om var spänningar finns och vad du vill uppnå med behandlingen samt en avslutande vila o mjukt uppvaknande. Varmt Välkommen till en fantastisk upplevelse! Klangmassage är inte lämpligt vid starka psykiska obalanser med panikattacker, djup depression, astma, akuta migränattacker, hjärtproblem och hjärtrytmstörningar. Hör av dig om du är osäker!

Book

Behandlande

Terapeutisk behandling med massage

Behandlande massage. För dig som vill komma tillrätta med ett problem är det bästa valet en behandling där massage kombineras med olika tekniker. Se även under resp flik. Syftet är att sätta igång kroppens egen självläkningsförmåga, lösa upp blockeringar och skapa balans. Akupunktur med nålar eller akupressur (massage på akupunkturpunkter). Triggerpunktsbehandling för spända muskler. Koppning som löser upp spänd bindväv. Medicinsk laser, bra vid skador på muskler, senor, skelett. Deep Oscillation, massage som går djupt ner i vävnaderna, mycket bra vid olika skador. Fascia-massage med massageapparat som via vibrationer löser upp spänningar i fascian. Genomgång av övningar att göra på hemmaplan (stretching, yoga, qi-gong, koordinationsrörelser). Bäckenkorrigering vid obalanser i musklerna runt bäckenet. Käkledsbehandling för spänningar i käke och nacke, behandling även inne i käken och ev i kombination med laser. Kan även bokas som enskild behandling. Jag använder mig även av kinesiologisk muskeltestning som är ett slags funktionstest för muskler och nervsystem samt tittar på helheten, hållning och rörelseinskränkningar. Varmt Välkommen!

Book

Lymfmassage

Massage med fokus på lymfcirkulationen. En lättare och mjukare massage, men mycket djupgående, avslappnade och frigörande. Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Den består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Behandlingen blir därför en blandning av strykningar i lymfflödets riktning, muskelmassage, andning och tryck. Behandlingen är välgörande för alla, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Man brukar uppleva sig “lätt i kroppen” efter massagen. Varmt Välkommen!

Book

Massage med Deep Oscillation

Använd inte lotion, olja el dyl innan behandlingen, kroppen måste vara "torr". DOP är en unik patenterad behandlingsmetod som genom att pulsera ett elektrostatiskt fält åstadkommer effektiva vibrationer i vävnaden som har en djupverkande effekt på alla vävnadskomponenter (hud, bindväv, subkutant fett, muskler, blod- och lymfkärl) och detta underlättar transporten av näringsämnen, slaggprodukter, blodgenomströmning och lymfdränage. Det är en non-invasiv och skonsam behandlingsmetod som gör det möjligt att, i ett tidigt stadie, påbörja behandling efter skador eller operationer för att påskynda läkningsprocessen, dämpa lokala inflammationer och lindra smärta. Några exempel där Deep Oscillation med fördel kan användas: Får igång kroppens cirkulationssystem (t ex blod och lymfa) Transporterar bort överskottsvätska och slaggprodukter Hjälper kroppen att försvara sig mot infektioner av olika slag Ärrbehandling Effektiv smärtlindring Reducering av ödem Minskar svullnad, domningar och stelhet Ökad rörlighet Antiinflammatorisk effekt Förbättrad och snabbare sårläkning Reducering av fibros Minskad hudirritation För mer info: www.intramedic.se Varmt Välkommen!

Book

Massage med Deep Oscillation

Använd inte lotion, olja el dyl innan behandlingen, kroppen måste vara "torr". DOP är en unik patenterad behandlingsmetod som genom att pulsera ett elektrostatiskt fält åstadkommer effektiva vibrationer i vävnaden som har en djupverkande effekt på alla vävnadskomponenter (hud, bindväv, subkutant fett, muskler, blod- och lymfkärl) och detta underlättar transporten av näringsämnen, slaggprodukter, blodgenomströmning och lymfdränage. Det är en non-invasiv och skonsam behandlingsmetod som gör det möjligt att, i ett tidigt stadie, påbörja behandling efter skador eller operationer för att påskynda läkningsprocessen, dämpa lokala inflammationer och lindra smärta. Några exempel där Deep Oscillation med fördel kan användas: Får igång kroppens cirkulationssystem (t ex blod och lymfa) Transporterar bort överskottsvätska och slaggprodukter Hjälper kroppen att försvara sig mot infektioner av olika slag Ärrbehandling Effektiv smärtlindring Reducering av ödem Minskar svullnad, domningar och stelhet Ökad rörlighet Antiinflammatorisk effekt Förbättrad och snabbare sårläkning Reducering av fibros Minskad hudirritation För mer info: www.intramedic.se Varmt Välkommen!

Book

Lasermassage

En massage med laser för spända muskler och smärtande områden. Lasern tar bort inflammation och löser upp spänningar i vävnaderna. Behandlingen är väldigt behaglig samtidigt som det känns att det händer något. Det blir en mycket djupgående behandling, man brukar säga att effekten av laserljuset sitter i under 96 timmar! Välkommen att prova! Terapi med medicinsk laser blir allt vanligare och idag är det en naturlig del av behandlingen för många olika besvär. Vid behandling med medicinsk laser påskyndas cellernas och kroppens självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är omfattande. Laser har visat sig vara effektivt vid t ex smärtor i nacke, rygg, axlar och knän, reumatiska sjukdomar, idrottsskador, inflammationer, akuta och kroniska skador och är dessutom mycket effektiv för att påskynda sårläkning och ta ner svullnad. Det finns mycket forskning vad gäller laser för olika skador, så googla gärna på just din skada t ex på www.skadekompassen.se eller www.irradia.se.

Book

Laserterapi, 1 ggr 50 min, 2 ggr 25 min

1 x grundlig undersöknin inkl laserterapi, 50 min 2 x enbart laser (och ev tejpning med Kinesiotape), 25 min (bokas på plats vid första tillfället) Laserteerapi vid skada kräver att man kommer fler gånger. Här kan du boka ett första besök med undersökning, massage eller andra behandlingstekniker samt laser samt två efterföljande besök med enbart laser och ev tejpning (dessa bokas per telefon eller vid första behandlingen) Terapi med medicinsk laser blir allt vanligare och idag är det en naturlig del av behandlingen för många olika besvär. Vid behandling med medicinsk laser påskyndas cellernas och kroppens självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är omfattande. Laser har visat sig vara effektivt vid t ex smärtor i nacke, rygg, axlar och knän, reumatiska sjukdomar, idrottsskador, inflammationer, akuta och kroniska skador och är dessutom mycket effektiv för att påskynda sårläkning och ta ner svullnad. Det finns mycket forskning vad gäller laser för olika skador, så googla gärna på just din skada t ex på www.skadekompassen.se eller www.irradia.se.

Book

Stressbehandling

Först en kortare vanlig massage som löser upp spänningar i axlar och nacke. Sedan följer en mycket avslappnande och behaglig behandling som fokuserar på akupressur- och reflexpunkter på bröstkorg, bål, ansikte och huvud som reglerar det autonoma nervsystemet och därmed påverkar cirkulationen, det lymfatiska systemet, diafragman, hjärtat, matsmältningen, minnet, hjärnan samt ryggmärgsreflexerna. En mycket kraftfull och behaglig behandling som ger ökad förmåga till läkning på flera plan: fysiskt, psykiskt och mentalt. Du kan även välja att få akupunktur där jag sätter några nålar i armar/ben som är individuellt valda för dig och din situation som får verka de sista 20 minutrarna, Varmt Välkommen!

Book

Käkledsbehandling

Har du ofta ont i huvudet? Migrän? Spända käkar? Biter du ihop, har du bettskena? Stel i nacken? Är du stressad? Kanske är dina käkledsmuskler spända. I den här massagen fokuserar vi på musklerna runt käkleden och tinningarna. Ett moment består av sk fascia-release (sträckning av muskeln i längdriktningen) inuti munnen. Även laserbehandling brukar vara effektivt vid spänningar i käken. Det rör sig om biostimulerande laser med infrarött ljus, se mer info på hemsidan under flik Laser. Vi avslutar med en avslappnande massage av nacke, ansikte och huvud. Varmt Välkommen!

Book

Akupunktur

Ladda gärna ner "Journal Tagenpaus" från min hemsida under fliken Akupunktur och fyll i innan besöket. Akupunktur är en mild behandlingsform som syftar till att balansera kroppens olika delar och därigenom återställa hälsa och lindra sjukdom. Den stimulerar kroppens lymf- & blodcirkulation samt immunförsvaret. Akupunktur kan hjälpa vid både akuta & kroniska besvär, kroppsliga eller emotionella. T ex stress, sömnlöshet, koncentrationssvårigheter, utbrändhet, trötthet, huvudvärk, ångest, depression, försvagat immunförsvar, mildra allergier, eksem, matsmältningsbesvär, hjärtklappning, högt blodtryck, störningar i menscykeln, PMS, barnlöshet, klimakteriebesvär, reumatism, smärta, muskulära besvär i nacke, axlar, handleder, rygg, knän, fötter mm. Vid behov går vi igenom andra tekniker som stöttar din hälsa: akupressur, massage på speciella punkter/muskler, QiGong-/Yoga- eller stretchövningar samt olika örter, kosttillskott eller mat. Du kan få tillgång till Jing-appen där du ser de olika övningarna i filmer. För att få ett varaktigt resultat bör behandlingen upprepas, gärna en gång i veckan under en period beroende på besvär. Varmt Välkommen!

Book

Gravidmassage

Här kan vi fokusera främst på avslappning eller en djupare massage för värk i nacke, skuldror, rygg, armar eller ben, svullnader i händer, armar, ben eller fötter. Och naturligtvis stress! Jag är Diplomerad Gravidmassör, utbildad hos Behandlingsteam John Carrier i Stockholm och kan därför ge dig som är gravid en säker och bra massage under hela din graviditet. Jag har en speciell kudde med "hål" för magen som gör att du under hela graviditeten kan ligga på mage och få massage. Du kan även ta med dig din partner eller en vän/släkting till ca 20 minuter av behandlingen, så kan jag visa/lära hur man kan massera hemma eller på förlossningen när du ligger på sidan. Det brukar vara mycket uppskattat av den som är med på förlossningen att veta hur han/hon kan hjälpa dig med avslappning. Varmt välkommen!

Book

Erbjudande (gäller ej Wellnet och ePassi)

Ansiktsbehandling, naturlig facelift. Få en välgörande ansiktsolja på köpet under maj, juni.

När vi blir äldre minskar cirkulationen av qi (flödet av blod och energi) och vävnaderna närs inte längre lika bra vilket resulterar i torrare hud, minskad lyster och uppkomst av rynkor. Även vår livsstil påverkar hudens åldrande: vad vi äter, hur mycket vi stressar och oroar oss, sitta timmar framför datorn mm. En mycket avslappnande ansiktsmassage med speciellt utvalda oljor för att nära huden i ansiktet. Först massage på bröstrygg och nacke och sedan skalp och ansikte. Vi går igenom alla små muskler i ansiktet, runt mun, ögon, öron och käkar. Det är en varsam och behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft! Massagen fördröjer åldrandeprocessen och är både avslappnande och avstressande. Behandlingen är en kombination av japanska, tibetanska, ayurvediska tekniker och ansiktsreflexologi. Med lugna, varsamma massagegrepp behandlas både hud, bindväv och musklerna i ansikte, skalp, nacke och skuldror. Blod- och lymfcirkulationen kommer igång och ansiktet blir härligt avslappnat och kinderna rosiga. Drick gärna vatten innan och efter behandlingen för att underlätta utrensningen av slaggprodukter. Och kom helst utan smink eller endast ögon-make-up. Varmt Välkommen!

Book