Pbalans

Massage och akupunktur är i Tingsryd. Det finns två ingångar...

Read more
Buy gift card

Book

Nada öron akupunktur

Nada har visat sig ha god effekt på indikationer såsom exempelvis ångestsyndrom, oro, smärta, insomnia, migrän, yrsel, trötthet, nedstämdhet, abstinens, allergier och mensvärk. Nålarna som sätts i båda öronen och vid behov även på andra ställen på kroppen sitter i ca 40 minuter. Den ges liggandes. Rekommendationen är att gå på 10 behandlingar för att sedan utvärdera effekten. Utifrån vilka anledning du får akupunktur så kommer vi fram tillsammans hur ofta behandlingen ska ges. Efter varje behandling erbjuds du kulplåster på öronen. De kan du själv trycka på som akupressur mellan gångerna.

Book

Hälsorådgivning

Med enkla medel kan du skapa förändringar. Det lilla kan göra det stora. Du får en del formulär som du får fylla i , som vi tillsamman går igenom. Vi tittar på din puls, tunga, ögon läppar och naglar. Vi kommer fram till enkla och användbara små tips som du kan använda i din vardagen. Det kan handla om kost, levnadsstil, motion, sömn, andningsövningar, yogaställningar, avspänning, oljor och behandlingar. En möjlighet att lära känna dig själv, att få lite aha upplevelser. Att börja komma ihåg vem du. Att våga börja lyssna inåt och öka möjligheterna till ett mer balanserat liv.

Book

Abhyanga

Abhyanga är en oljemassage som med lugna och mjuka svepande rörelse massera hela kroppen med rikligt varm mognad sesamolja och eteriska oljor efter din dagsform. Massagen kan hjälpa dig • mjukgör dina leder /muskler • rensa ut gift/slaggprodukter • förbättrar blod och lymfcirkulationen • balanserar alla doschor • ökar möjlighet för att sova bättre • minska trötthet • förbättrar matsmältningen/immunförsvaret . stärker nervsystemet . djupt avslappnade för kropp och sinne Oljan som blir över får du med hem för egenvård.

Book

Abhyanga

Abhyanga är en oljemassage som med lugna och mjuka svepande rörelse massera hela kroppen med rikligt varm mognad sesamolja Eteriska oljor efter din dagsform. Kan hjälpa dig med att • mjukgör dina leder /muskler • rensa ut gift/slaggprodukter • förbättrar blod och lymfcirkulationen • balanserar alla doschor • ökar möjlighet för att sova bättre • minska trötthet • förbättrar matsmältningen/immunförsvaret . stärker nervsystemet . djupt avslappnade för kropp och sinne ​Oljan som blir över får du med hem för egenvård.

Book

Abhyanga

Abhyanga är en oljemassage som med lugna och mjuka svepande rörelse massera hela kroppen med rikligt varm mognad sesamolja och eteriska oljor efter din dagsform. Massagen kan hjälpa dig • mjukgör dina leder /muskler • rensa ut gift/slaggprodukter • förbättrar blod och lymfcirkulationen • balanserar alla doschor • ökar möjlighet för att sova bättre • minska trötthet • förbättrar matsmältningen/immunförsvaret . stärker nervsystemet . djupt avslappnade för kropp och sinne Oljan som blir över får du med hem för egenvård.

Book

Facelift

En skön och avkopplande behandling där huvud och ansiktet masseras. Behandlingen påverkar kroppens lugn och rosystem och blir då väldigt stressreducerande,. Genom olika marmapunkter i ansiktet ger man kroppen en möjlighet till att hitta sin inre balans. Behandlingen avslutas med en skön ansiktskräm anpassad för just dig. En liten behandling med stor effekt. Kom gärna utan hår och hudprodukter.

Book

Garchan/Abhyanga

Känner du dig trött och hängig, svårt att komma igång. Då kan den här behandling vara något för dig. Med mjuka Garshan vantar av råsiden masseras hela kroppen kraftfullt i ett lugnt flöde utan oljor. Då lymfan behöver hjälp att komma i rörelse så kan det här vara ett fantastiskt sätt att få i gång kroppens renande och utrensande förmåga. Avslutas med en skön Abhyanga behandling. Som komplitera och förstärker helheten. Den kan vara, djupt avslappnande-sätta fart på lymfsystemet-förbättra immunförsvaret förbättrar cirkulationen-lösa upp överskottsdoshor renar kroppen från toxiner (orenheter, gifter)- balansera nervsystemet -stärka huden Avslutas med en kort vila motverkar trötthet och förbättrar sömn.

Book

Marma

En unik behandling med lätt fingerberöring stimulerar kroppens marmapunkter i ett visst mönster. Marmaoljorna tränger in genom huden och kan hjälpa till att lösa upp blockeringar så att energierna lättare kan flöda fritt. Man stimulerar kroppens egna självläkningsförmåga. Med hjälp av en kort konsultation och pulsdiagnostik kommer vi fram till vilka essentiella oljor som används. ​

Book

Shirodhara/Oljemassage

Shirodhara är en skön avslappnande behandling som inleds med en kort oljemassage därefter läggs fokus på varm olja som rinner ner över pannan och ner i hårbotten. Behandlingen kan hjälpa till att motverkar framförallt mental stress, oro, huvudvärk och sömnproblem. Vi tittar på din aktuella situation och tillsammans kommer vi fram till vilka eteriska oljor som ska tillsättas. Oljan som blir över får du med hem för fortsatt egenvård. Rekommendation är att behålla oljan på ett dygn.

Book

Nada öron akupunktur i grupp

En grupp på 4 deltagare. Du får sitta på en stol under behandlingen i ca 45-50 minuter.

Kundalini Yoga Förmiddag

Urshult folkpark Parkvägen 5 Tid: 9:30-11:30 för 10 gånger på Onsdagar Yoga för dig som känner dig begränsad i dina rörelse. Här yogar vi efter våra egna förutsättningar i ett lugnt och igenkännande takt. Vi använder både golvet och stolar till hjälp. Är du i menopausen kan yogan vara till hjälp att minska och lindra symtomen. Även för dig som känner sej stressad, ovig, har små krämpor, insomnia, högt blodtryck, migrän mm kan yogan hjälpa. Eller kom bara för att det är roligt att yoga. Att ha med sig. En yogamatta, kudde och filt ev klossar och yogabälte.

Kundalini Yoga Kväll

Priset gäller för 10 gånger på Onsdagar. Plats: Urshults folkpark. Parkvägen 5. 18:30-20:00. Dynamisk Yoga för dig som känner sig mer obegränsad i dina rörelse. Är du i menopausen kan yogan vara till hjälp att minska och lindra symtomen. Även för dig som känner sej stressad, ovig, har små krämpor, insomnia, högt blodtryck, migrän mm kan yogan hjälpa. Eller kom bara för att det är roligt att yoga. Att ha med sig. En yogamatta, kudde ,filt ev klossar och yogabälte.

Yin yoga

Vila dig i form med Yin yogan. Yin yoga består av olika positioner, traditionell kinesisk medicin och buddistisk meditation och tillsammans blir det en helhet. Stelhet, värk och sinnet får möjlighet till återhämtning. Även för dig som är överrörlig kan det vara skönt att låta varje del av kroppens muskler få vila, då de annars alltid är i gång lite mer än för de som inte lider av överrörlighet. En fantastisk skön och ibland utmanande yoga som kan vara ett bra kompliment för dig som utövar andra sporter. Att våga stanna upp i vardagen kan göra underverk. Att ha med sig En yogamatta, bolster, klossar , kudde och filt Det kommer att finnas en del bolster, klossar och kuddar på plats då det är skönt att kunna bulla upp, avlasta och stötta kroppen för ökad djup avslappning.